Belediyemiz tarafından geleneksel hale getirilen Liseler Arası Voleybol Turnuvası’nın bu yıl 6'ncısı düzenleniyor.
6 Şubat depreminde hayatını kaybeden Milli Voleybolcu Ahsen Baş'ın adına düzenlenen turnuvanın açılışı Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda düzenlenen törenle başladı.

Törene Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, İl Milli Eğitim Müdürü Erguvan Aslan ve okul idarecileri ile voleybolcu öğrenciler katıldı.

Turnuvanın açılışında konuşan Başkanımız Bilgin, “6 Şubat depreminde hayatını kaybeden milli voleybolcumuz Ahsen Baş’ın anısını yaşatmak adına bu yıl turnuvaya böyle güzel anlamlı bir isim verdik. Bu kapsam da Ahsen Baş’ın şahsında depremde hayatına kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Biz Sivas Belediyesi olarak eğitimi desteklemek, gençlerimizi desteklemek, gençlerimizi sporla buluşturmak adına Milli Eğitim ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün desteğiyle birçok çalışmaya imza atıyoruz. Bu çalışmalar tek başına belediyenin yapabileceği çalışmalar değil. Bahsettiğimiz kurumlarımız destek olmazsa bu çalışmalar aksardı. Biz sahada karşılığı olan, sizlere fayda sağlayacak, fizyolojik ve sosyolojik açıdan daha iyi bir genç olmanız noktasında faydalı olacak her projeye destek oluyoruz. Çünkü inanıyoruz ki güçlü bir ülke, güçlü bir gençlikle olur. Sporu önemsiyoruz. Belediyemiz Spor İşleri Müdürlüğümüz aracılığı ile gerek amatör spor kulüplerimize gerek okul kulüplerine gerekse farklı alanlarda özellikle şehir dışı organizasyonlara destek olmaya gayret ediyoruz.” dedi.


Turnuvaya katılan gençlere seslenen Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, “Sevgili gençler, siz kendinizi iyi yetiştirin. Belediyemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Gençlik Spor Müdürlüğümüz bil hasa tüm kurumlar sizlerin emrinde, eğitim camiasının emrinde… Çünkü sizler gibi güçlü ve iyi bir gençliğin yöneteceği Türkiye her zaman çok daha güçlü olur. Sporcularımıza başarılar diliyorum.” ifadesini kullandı.
Milli Eğitim Müdürü Erguvan Aslan ise “Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Sivas Belediyesi’nin katkılarıyla spor alanında derece yapan bir konumdayız. Bugün de Sivas Belediyesi’nin düzenlediği Ahsen Baş Voleybol Turnuvası için buradayız. Programın düzenlenmesine emek veren herkese ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin, turnuvanın başlama vuruşunu yaptı.